• Šolska cesta 34, 2382 Mislinja
  • 041 634 303
  • drustvo@td-mislinja.si

FEBRUAR 2005


TURISTIČNO DRUŠTVO MISLINJA

Tradicionalne prireditve-2005

V soboto, 19. februarja je Turistično društvo Mislinja organiziralo sankanje v Mislinjskem grabnu. Ob pol desetih smo se zbrali pri Zilcu in se skupaj napotili v Komisijo, natančneje do sotočja Glažute in Mislinje, kjer smo imeli tudi cilj. Zbrala se nas je pisana druščina, od otrok do upokojencev, vmes so bile tudi mlade družine.

.....oglejte si slike( pod VEČ)

 


MAREC 2005


Občina Mislinja


Spoznajmo naš kraj


Pot začnemo pri avtobusni postaji v Mislinji in se povzpnemo po obronku Lučevca mimo Foltana naprej proti Završam. Pot je označena z oznakami sprehajalnih poti turističnega društva (zato boste bolj teško zašli)


Ta vikend je napovedano lepo vreme in ne odlašajte s sprehodom med vresje.


MAJ 2005

10.05.2005

Sejem Sadik


Turistično društvo Mislinja je tudi letos priredilo tradicionalni sejem sadik. Letošnja ponudba se je razširila tudi na domačo in umetnostno obrt ;suha roba, keramika Jelenko, društvo Duri ter ponudbo ekoloških kmetij Biodar. Zanimiva lokacija in lepo vreme so skozi dopoldan privabili veliko ljudi. Za pozdraviti je , da ni bilo stojnic z 'plastiko' in upam da jih tu tudi v bodoče ne bo.

( ..... pod VEČ)

JUNIJ 2005

25.06.2005

KMEČKE IGRE




Turistično društvo

Na Igrišču Mislinja je bilo zopet pestro.

Turistično društvo Mislinja je priredilo kmečke igre. Udeležilo se jih je 7 ekip. Zmagali so Konjerejci iz Razborce, drugi so bili Zavešani sledili pa so Strelci na tretjem mestu, ter nato Gozdarji, Doličani, Središče ob Dravi, ter Mala Mislinja.

S klikom na "VEČ" si lahko ogledate nekaj utrinkov iz prireditve .....

SEPTEMBER 2005

V nedeljo, 25. septembra 2005 je Turistično društvo Mislinja organiziralo na kmetiji Foltan že 10. tradicionalno prireditev pozdrav jeseni.

Lepo vreme je privabilo množico ljudi od blizu in daleč. Na ogled je bila razstava pridelkov, v sodelovanju s sadjarskim društvom mislinjske doline Lesnika pa tudi predstavitev domačih sort jabolk. Domača zelišča sta predstavili naši zeliščarki Fanika in Minka. Prisotnim sta jih ponudili v pecivu ali kot čaj. Obiskale so nas še »koroške kresničke«, pa majstrski in še in še...

Oglejte si slike pod več.


OKTOBER 2005

Turistično društvo Mislinja

Utrinki iz tradicionalnega gobarskega srečanja.
Srečanja se je udeležilo prek 50 gobarjev iz cele Mislinjske doline in drugod. Najprej smo se v stari Miklavževi hiši okrepčali z gobovo juho in ajdovimi žganci, nato pa smo se odpravili v gozd nabirat gobe.....

Klikni več!

DECEMBER 2005

28.12.2005

SILVESTROVANJE



OBČINA MISLINJA

Občina Mislinja in Turistično društvo Mislinja

VABITA na SILVESTROVANJE
na najdaljšo noč v letu s pričetkom ob 0:15 uri (petnajst čez polnoč) pred vrtcem v Mislinji. S penino bomo nazdravili novemu letu in se pogreli ob zakuhanem vinu ali čaju. Svoj obisk je napovedal Dedek Mraz, ne bo pa manjkal tudi ognjemet!

V A B L J E N I !