• Šolska cesta 34, 2382 Mislinja
  • 041 634 303
  • drustvo@td-mislinja.si

APRIL 2022

27.04.2022

Skupščina članov TD Mislinja

Mislinja, dne:17.3.2022

Skupščina članov TD Mislinja: Sklep

Seja je potekala v času od srede, 9.3. 2022, do petka, 11.3.2022 (razprava in glasovanje istočasno)

Na povezavi je dostopen sprejet S K L E P

Prijazen turistični pozdrav,

TD Mislinja

12.04.2022

Vabilo na sejem sadik 23.4.2022

TD Mislinja prireja sejem sadik, ki bo v soboto, 23.4.2022, s pričetkom ob 8:00 uri pred Lopan centrom v Mislinji. Na sejmu boste lahko poleg sadik cvetja in zelenjave dobili tudi druge dobrote. Sodelovali bodo torej vrtnarji, ponudniki hrane in pijače, suhe robe ter društva s svojimi predstavitvami.
Po dolgem premoru se veselimo vaše družbe. Člani TD Mislinja vam bomo ponudili majhno okrepčilo, vas nasmejali, predstavili temo letošnjega leta za prireditev »Pozdrav jeseni« in povedali kam gremo v maju na izlet.

Vabljeni v čim večjem številu.

Prijazen turistični pozdrav,

TD Mislinja

 

12.04.2022

Tema prireditve Pozdrav jeseni 2022

Tema letošnjega leta in prireditve »Pozdrav jeseni« bodo oreščki. Najbolj poznamo te, ki izhajajo oziroma rastejo v našem okolju, kot so lešniki in orehi. K oreščkom pa spadajo tudi mandlji, pistacije, arašidi, brazilski in indijski oreščki, arašidi, makadamija, ki pa ne rastejo na tem področju.
Glede na to, da ima skoraj vsaka kmetija v občini pri hiši kakšno drevo oreha, smo se odločili, da bo letošnja rdeča nit ravno ta sadež. Ob gozdnih poteh, ki jih je v naši občini na pretek, pa rastejo tudi lešniki, ki so pridruženi tej letošnji rdeči niti. Sicer nam najbolj teknejo skupaj s čokolado, so pa tudi nadomestilo orehov pri pripravi jedi.
Tako bomo imeli letos kar veliko raznovrstnih možnosti priprave jedi na prireditvi »Pozdrav jeseni«.
Oreščki so pomemben del prehranjevalne verige. Vsebujejo številne antioksidante, imajo visoko vsebnost nenasičenih maščobnih kislin in dobro vplivajo na naš metabolizem, pomagajo k znižanju holesterola ter znižujejo vnetne parametre v telesu. Kar veliko jedi lahko pripravimo iz oreščkov. Najbolj prepoznavna je slovenska kulinarična specialiteta, potica. Pripravimo jo običajno iz orehov. V našem okolju delamo tudi pijačo na bazi orehov, to je orehov liker ali orehovec, kjer uporabimo še zelene sadeže. Blagodejno vpliva pri težavah z želodcem. Pogosto so uporabljeni tudi pri raznih zeliščnih pripravkih, oblogah in širše za zdravstvene namene.

Vse svoje zamisli jedi, pijač in pripravkov iz oreškov bomo lahko sodelujoča društva prikazali na zaključni prireditvi letos septembra. Naj vas letošnja tema vzpodbudi k sodelovanju na prireditvi in upamo, da se srečamo v čim večjem številu.

Prijazen turistični pozdrav,

TD Mislinja

 

MAREC 2022

17.03.2022

Utrinki iz razstave rož Majde Rošar

 

Na dan žena, 8.3.2022, je v knjižnici Mislinja potekala razstava cvetja, ki ga je ročno izdelala naša članica TD Mislinja, gospa Majda Rošar. Po nastopu zbora je uvodoma povedala nekaj besed o začetkih ustvarjanja in sami izdelavi iz različnih materialov. Slike pričajo o njeni izjemni ustvarjalnosti in vztrajnosti. Kratek kulturni program je bil zaključen z moškim petjem, kar je bilo tudi darilo navzočim ženskam ob prazniku. Ob koncu razstave nas je Majda pogostila. Vsakdo si lahko le želi takšnega talenta in spretnosti. Nekatere ročico so bile tako resnične, da bi si najraje nabral šopek za vazo.
Razstava bo še nekaj časa na ogledu v knjižnici in je vredna vašega obiska.
Upajmo, da nas ob kakšni priložnosti še takole razveseli.

Prijazen turistični pozdrav,

TD Mislinja

Ime galerije

02.03.2022

Vabilo na razstavo ročnih del Majde Rošar

Vabilo na razstavo ročno izdelanega cvetja članice TD Mislinja Majde Rošar

Vabimo vas na razstavo ročnega ustvarjanja cvetja izpod rok članice TD Mislinja, Majde Rošar, ki bo v knjižnici Mislinja, od 8.3.2022 do 11.3.2022.
Otvoritev razstave bo dne, 8.3.2022, ob 17:00 uri. Majda bo povedala uvodoma nekaj besed, zbor pa bo popestril dogajanje in nas popeljal v čarobni svet pisanega cvetja.
Pridružite se nam in morda tudi sami dobite kakšno zamisel ali željo po kreativnosti.

Prijazen pomladni pozdrav.

TD Mislinja

FEBRUAR 2022

21.02.2022

Virtualni pustni karneval

 

Turistično društvo Mislinja vabi, da se zaradi epidemioloških omejitev tudi to leto pridružite virtualnemu pustnemu karnevalu v Mislinji, ki bo potekal od 26.2.2022, do vključno 1.3.2022.
Virtualni pustni karneval bo potekal preko Facebook strani TD Mislinja in je namenjen občanom občine Mislinja.
Potekal bo tako, da boste pod ustrezno objavo (posamezna/skupinska maska) kot odgovor objavili vašo fotografijo letošnjih pustnih mask. Na fotografiji mora ena maska obvezno v rokah držati list z napisano letnico 2022.

Komisija TD Mislinja bo po skupni presoji izbrala in nagradila najbolj izvirne maske:
• za posamezne maske za odrasle,
• za posamezne maske otroke in
• skupinsko masko (najmanj 3 pustne šeme)

Nagrade bodo objavljene in nagrajenci obveščeni s strani TD Mislinja.
Vabljeni na sodelovanje v čim večjem številu.

Prijazen turistični pozdrav,
TD Mislinja

 

DECEMBER 2021

20.12.2021

Okrašen prostor pred Lopan centrom

Pozdrav

V soboto, 18.12.2021, smo pred Lopan centrom v Mislinji okrasili nekaj dreves in popestrili deželo Dedka Mraza. V prilogi so slike, kjer smo TD Mislinja in mladinski odbor TD Mislinja, gasilsko društvo Mislinja, folklorna skupina Majsterski, vrtec (smrečki so okrasili že dan prej), občina Mislinja ter gospa Majda Škrinjar pripravili božično novoletno vzdušje z okraski. Vse to si lahko ogledate v decembru pred centrom in morda dodate še kakšen izviren okrasek na postavljena drevesa. 

Naslednje leto se nam pa pridružite še ostali.

 

Prijazen turistični pozdrav,

TD Mislinja

Božično-novoletna okrasitev

13.12.2021

Božično-novoletno okraševanje

Društva, posamezniki, družine, občinarji, podjetniki, vabimo vas, da nam pomagate okrasiti nekaj dreves in pričarati božično-novoletno vzdušje. Okraševanje bomo imeli v soboto, 18.12.2021, od 9:00 ure naprej pred Lopan centrom. Okraski naj bodo vremensko odporni in narejeni čisto po vaši domišljiji. Lahko so leseni, stekleni, papirni, iz naravnih materialov, kar vam domišljija nariše itd. Odločite se popestriti zimsko veselje in privabiti božično vzdušje v naš kraj. Člani TD Mislinja pa bomo pomagali in vas spodbujali.

Vabljeni.

Prijazen turistični pozdrav,

TD Mislinja

 

NOVEMBER 2021

02.11.2021

Bučni strahovi

Mladinski odbor TD Mislinja je ustvarjal čarovniško vzdušje. Violeta in Patricija sta se resno lotili dela in ustvarili nekaj bučnih strahov, ki sta nam jih posredovali.

Prav tako pa z izdelovanjem strašne bučne simfonije ni zaostajal malo starejši član TD Mislinja Jože Založnik, ki je pred domačo hišo naredil kar celo razstavo večdnevnega ustvarjanja izrezovanja jesenskih buč Nastali so prav očarljivi in strašljivi bučni strahovi. Ustvarjalnost naših članov bi radi podelili tudi z vami. Naslednje leto pa bomo brez covida to veselje in prikaz izdelkov naredili tudi z vami, občani Mislinje.

Prijazen turistični pozdrav,

TD Mislinja

Ime galerije

OKTOBER 2021

20.10.2021

Podelitev nagrad za prostovoljce v turističnih društvih in zvezah

Novička

Turistična zveza Slovenije je tudi letos pripravila razpis za najzaslužnejše prostovoljce v društvih. V letošnjem letu smo s strani TD Mislinja predlagali tudi svojega prostovoljca društva, in sicer gospo Štefko Gros, ki je več let prispevala društvu in nam pomaga tudi dandanes. Vedno je pripravljena delati in nuditi svojo podporo pri naših prireditvah. Še enkrat se zahvaljujemo za njen doprinos in upamo, da bomo njene pomoči deležni tudi še naprej.
Priznanje TZ je prejelo 52 prostovoljk in prostovoljcev iz turističnih društev in zvez iz vse Slovenije. Podelitev priznanj je bila 14.10.2021, v Postojni, kjer je TZ Slovenije v okviru »Dnevov slovenskega turizma« zaključila srečanje predstavnikov turističnih društev in zvez.
Prostovoljci so prejeli nagrado. Upajmo, da jih bo tudi v prihodnje tako veliko število in istočasno bi pohvalila tudi vse druge aktivne člane, ki pomagajo v društvu.

Prijazen turistični pozdrav,

TD Mislinja

Slika

 

SEPTEMBER 2021

30.09.2021

Izlet v Sevnico

21.8.2021 smo TD Mislinja izpeljali izlet za naše člane. Pot nas je vodila najprej do Sevnice, kjer nam je turistični vodič najprej pokazal sam center mesta in povedal na kratko zgodovino, nato smo lahko pokukali v trgovino Lisca in okusili slavno Melanijino torto. Po tem zapravljivem delu pa smo si pogledali na železniški postaji maketo železnice, ki je eden izmed glavnih prometnih povezav v tem delu in prisluhnili opisu železničarske zgodovine v kraju. Naslednja postaja je bila ogled parka Srce Save s kamnitimi skulpturami, kjer smo se energetsko napolnjeni odpravili na grad Sevnica. Tam so nam predvajali kratek film o zgodovini gradu in si ga tudi pogledali. Pot smo nadaljevali do Turistične kmetije Grobelnik. Tam nas je že čakalo kosilo in tudi degustacija vin. Po okrepčanju pa smo izlet zaključili v Najgerjevi repnici na Bizeljskem. Izlet je bil kot vedno vesel in s seboj smo odnesli veliko novega in seveda mnogo lepih spominov.

Prijazen turistični pozdrav,

TD Mislinja

Izlet v Sevnico

30.09.2021

Razstava jesenskih pridelkov


V petek in soboto 24. in 25.9.2021, smo pripravili razstavo buč ter jesenskih aranžmajev, ki so jih naredili posamezniki in okoliške kmetije. Marsikdo si je razstavo prišel ogledati pred center Lopan. Člani TD Mislinja smo bili prisotni in na voljo za kakšna vprašanja. Imeli smo kar 21 razstavljalcev. Samo slike lahko prikažejo domišljijo pri oblikovanju jesenskih aranžmajev ter čarobne barve jeseni. Vidite jih lahko na FB in na spletni strani društva.

Prijazen turistični pozdrav,
TD Mislinja

22.09.2021

POZDRAV JESENI 2021

VABILO

Tudi letos korona ne popušča in prireditve, kot je bila včasih na kmetiji FOLTAN, žal ne bo! Bomo pa organizirali razstavo pridelkov pred Lopan centrom v Mislinji. Vabimo kmetije in vrtičkarje, da pripravijo manjše aranžmaje z letošjimi pridelki in jih prinesejo v četrtek po 17. uri pred Lopan center. Tudi čim več različnih buč bomo veseli, saj so buče vedno atraktivne! Za napise bomo poskrbeli v Turističnem društvu Mislinja. Pridelki in aranžmaji bodo na razstavi v predverju TUŠ-a in pred njim v petek in soboto 24.in 25.9. 2021. Svoje predelke lahko pospravite v soboto po 18 uri. Hvala za vašo dobro voljo in pripravljenost da občanom občine Mislinja kljub omejitvam popestrite jesenski vikend.

Veseli bomo vašega sodelovanja!

 

Turistično društvo Mislinja

JULIJ 2021

V soboto, 7.8.2021, ob 14:00 uri vas želimo v družbi TD Mislinja na naši prvi prireditvi Tako smo delali nekoč. Potekala bo v naravi, natančneje ob Lukovem slapu na Komisiji. Do tja so postavljeni smerokazi iz Mislinjskega jarka. Od tam (kjer stoji gozdarska koča) greste približno 10 minut peš naprej v smeri Rogle do Lukovega slapa. Pot bo označena in je primerna za vsakogar

Prijazen turistični pozdrav,

TD Mislinja

VABILO na prireditev: TAKO SMO DELALI NEKOČ

20.07.2021

Prireditev “Tako smo delali nekoč” pri Lukovem slapu je prestavljena

Prestavitev datuma prireditev »Tako smo delali nekoč«

Sporočamo vam, da je zaradi nedeljskega deževja cesta na Komisijo neprevozna, na določenih delih pa zaradi spodkopavanja vode tudi nevarna. V tem tednu sanacija ceste ne bo urejena.
Zaradi tega prestavljamo prireditev »Tako smo delali nekoč« na 7.8.2021, ob isti uri.
Žal smo primorani zaradi višje sile prireditev prestaviti in vas vabimo, da se srečamo pri Lukovem slapu v avgustu. Poslali bomo novo vabilo.

Prijazen pozdrav,
TD Mislinja

Vabilo na prireditev »Tako smo delali nekoč«

V soboto, 24.7.2021, ob 14:00 uri vas želimo v družbi TD Mislinja na naši prvi prireditvi »Tako smo delali nekoč«. Potekala bo v naravi, natančneje ob Lukovem slapu na Komisiji. Do tja so postavljeni smerokazi iz Mislinjskega jarka. Od tam (kjer stoji gozdarska koča) greste približno 10 minut peš naprej v smeri Rogle do Lukovega slapa. Pot bo označena in je primerna za vsakogar.
Ob krajšem kulturnem programu boste lahko videli kako smo prali v času pred pralnimi stroji, kako smo »špreglali«, izvedeli za kakšen recept iz časa, ko so bili na Komisiji še stalni prebivalci in kako je zadonela pesem ob opravljanju vsakodnevnih opravil.

Ob sami prireditvi bomo poskrbeli, da boste pridobili nazaj potrošeno energijo, ki vam jo bo vzela nekajminutna hoja do slapa. Ob koncu kulturnega programa pa se bomo vsi ustavili ob gozdarski koči, kjer vam bomo ponudili »Mislinjski pisker« in poskrbeli za zabavno popoldne.
Ker se obnašamo okolju prijazno vas pozivamo, da s seboj prinesete tudi kakšen svoj pribor, kozarec, skledo. Seveda pa bomo na to pripravljeni tudi v društvu.

Želimo si, da vas pride čim več, da prinesete s seboj obilo dobre volje, da nam pomagate ustvariti veselo družbo, da se z nami igrate, da skupaj zapojemo in se do solz nasmejimo. Povabi s seboj družino, prijatelja, znanca, soseda in ustvarimo veselo popoldne in morda tudi večer.

Prijazen pozdrav,
TD Mislinja

JUNIJ 2021

29.06.2021

Zelena ideja

Dragi prijatelji okolja

 

Ker želimo v TD Mislinja delovati ekološko in prispevati k ohranitvi narave, vas vabimo, da se nam pridružite pri zbiranju predlogov „Zelena ideja“. Želeli bi vas spodbuditi, da skupaj naredimo nekaj za okolje.

Na naših prireditvah, srečanjih, izletih, ogledih, sejmih... bi radi postali čim bolj okolju prijazni.

Zelena ideja - objava

V soboto, 19. junija 2021, smo se članice Turističnega društva Mislinje (Majda, Jerica, Ema in Petra) udeležile prireditve »Veselov poletje« v Velenju. Občino Mislinjo smo zastopale z našo ponudbo na eni izmed 25. stojnic. Poleg naše ponudbe in predstavitev aktivnosti, ki jih izvajamo v občini, smo spoznale tudi ostala društva in njihovo ponudbo. Že skoraj v navadi nam je, da smo na stojnicah sosedi s TD Šmarje pri Jelšah. Tudi letos so nam »prišparali plac« poleg njih. Kar nekaj obiskovalcev se je zanimalo o našem kraju in spraševali kaj vse pri nas počnemo. Ker manjka nočitvenih kapacitet, se radi pošalimo, da smo v Mislinji turizem prilagodili podnebju. Pri nas vemo, da je temperatura pogosteje nižja od tistih v krajih, ki so vključeni v RTZ Saška, zato se zagovarjamo, da smo se iz tega razloga osredotočili bolj na rekreacijski turizem (kolesarstvo, pohodništvo, ostali športi), ki nas ogreje in prežene mraz. ... VEČ

Prijazen turistični pozdrav,

TD Mislinja

Galerija: Veselo poletje

V petek, 18.6.2021, smo se ob 18:00 uri dobili pri cerkvi sv. Lenarta. Ko smo se zbirali nam je gospa Minka, ki je najbližja soseda, pripravila prijazno dobrodošlico in se ji tudi zahvaljujemo za to lepo presenečenje. S podatki o zgodovini cerkve sv. Lenarta in o samem svetniku, nam je postregla Jerica, ki je premierno naredila prvo predstavitev pred skupino vedoželjnežev. Cerkev smo si imeli možnost pogledati tudi od znotraj. V njej je nekaj udeležencev tudi zapelo. Nekateri so jo videli prvič .... VEČ

Prijazen turistični pozdrav,

TD Mislinja

Galerija slik: Pot okrog treh cerkva

11.06.2021

Vabilo na poučno pot okrog treh cerkva

Vabimo vas, da se nam v petek, 18.6.2021, ob 18:00 uri pridružite na kratki poučni poti okrog Mislinje. Pot bi pričeli pri cerkvi svetega Lenarta, kjer bi se udeleženci zbrali. Nadaljevali bi po kolesarski poti do cerkve sv. Ahaca in naprej do sv. Ilja. Pot bi potem zaokrožili po učni gozdni poti naprej za šolo in se na dogovorjeni točki potem tudi razkropili naprej proti domu. Ob vsaki točki bi vam povedali nekaj zgodovinskih zanimivosti, da obogatimo naše znanje in da znamo tudi sami predstaviti obiskovalcem Mislinje kakšno zanimivost. Krožna pot ni naporna in je primerna za vsakogar. V primeru slabega vremena, se vseeno podamo na pot s potrebno opremo. Prijazen pozdrav, TD Mislinja

Prijazen pozdrav, TD Mislinja

07.06.2021

Voden ogled Zoisove poti

V petek, 4.6.2021, smo se ob 17:00 uri zbrali v Zoisovem parku in začeli z ogledom celotne poti s kratko predstavitvijo zgodovine. Majhna skupina devetnajstih vedoželjnežev smo se podali na pot. Nekaj udeležencev je zaključilo pot malo prej, ostali pa smo pot zaključili pri Tisnikarjevi hiši. Po uvodu v parku smo si ogledali vrt in vodnjak ter nadaljevali do Blaževega studenca, kjer smo se že malo okrepčali, saj je bilo zelo vroče. Nadaljevali smo pot in si ob cesti pri kovačnici ogledali napravo za ukrivljanje tirov, ki je v Sloveniji redek primerek. S previdnostjo ne rečemo, da je edini. Naslednji postanek je bil pri Robnikovi domačiji, kjer smo samo od zunaj pogledali kovačnico, ki nekako sameva in čaka, da ji Mislinjčani poklonimo več pozornosti, oskrbe in promocije. Pot smo popestrili pri Zilčevem rovu z ogledom notranjosti rova. Rude nismo kopali, smo se pa na svetlo vrnili malo mokri in umazani. Naredili smo kratek postanek in se ob povratku spotoma ustavili pri Tisnikarjevi hiši, kjer nam je g. Drago pričaral zabaven zaključek pohoda s pripovedovanjem številnih prigod in pripetljajev, ki jih je doživel s slikarjem Jožetom Tisnikarjem. Napolnjeni s smehom in energijo smo zaključili ogled.

V TD smo na pobudo članov pripravili ta pohod in pripravljamo naslednjega z ogledom treh cerkva v Mislinji. Upamo na vsaj enako številčno udeležbo.

Prijazen turistični pozdrav,

TD Mislinja

Voden ogled Zoisove poti v sliki

MAJ 2021

31.05.2021

Napovednik dogodkov v letu 2021

Napovednik dogodkov v letu 2021  • 4.6.2021 – po Zoisovi poti za vsakogar
  • 18.6.2021 – kratek pohod okrog treh cerkva Sv. Ahac, sv. Ilj in sv. Lenart
  • 25.6.2021 – sodelovanje pri občinskemu prazniku (skoki v Mislinji)
  • 24.7.2021 – prireditev »Tako smo nekoč to počeli« na Komisiji
  • Avgust – Košnja pohorskih planj na star način (na Rogli, predvidoma 8.8.2021)
  • Avgust – kulinarični večer
  • 26.9.2021 – prireditev Pozdrav jeseni

Pridržujemo si pravico do sprememb terminov dogovdkov

31.05.2021

Vabilo na ogled Zoisove poti

Vabimo vas, da se nam v petek, 4.6.2021, ob 17:00 uri pridružite na kratkem pohodu po Zoisovi poti. Dobimo se v Zoisovem parku. Najprej si bomo ogledali Zoisov vrt, Blažev studenec, železniški tir, nato šli naprej proti Zilčevem rovu, mimo Robnikove kovačije in se ob povratku ustavili pri Tisnikarjevi hiši. Ogled bo voden s kratkim zgodovinskim opisom in s pridihom dobre volje. Pot ni naporna in upamo, da se nam pridružite v čim večjem številu. V primeru slabega vremena, se podamo na pot kar z dežniki.

Prijazen pozdrav,
TD Mislinja

Zelena mandala za biotsko raznovrstnost Slovenije

Travniška mandala na hribu kmetije Cesnik

Naša druga mandala je travniška in je narejena na hribu kmetije Cesnik, ki leži nad tunelom, kjer je sedaj urejena kolesarska turistična pot imenovana Štrekna. Nekoč je bila tu železnica, ki je povezovala Mislinjo z Velenjem in Slovenj Gradcem. Na tem mestu se je več kot 60 let za 1. maj kuril kres, ki se je videl daleč po dolini. Nasproti tega brega stoji cerkev sv. Lenarta, ki se prvič omenja leta 1476, ko so jo požgali Turki. Pravijo, da se kapljice vode (dežja), ki padejo na mesto pri cerkvi razdelijo na naši dve reki, ki sta tudi v simbolu promocije našega kraja, Mislinjo in Pako. Paka se izliva naprej v Savinjo, ki se steče v Savo. Reka Mislinja se pridruži Meži, ki se izlije v Dravo. Ta se steka v Donavo, kamor priteče tudi Sava in deljeni kapljici vode pri cerkvi sv. Lenarta se pri Beogradu zopet združita v eno. Zelena mandala je oblikovana s košnjo v obliki osmerolistnega cveta, simbola občine Mislinja, ki simbolizira zemljo. Ponazarja pomlad, čas cvetenja, rodovitnost narave?

 

Zelena mandala za biotsko raznovrstnost Slovenije

Gozdna pohorska mandala tik pod Roglo.

Prijavljamo gozdno pohorsko mandalo, ki smo jih ustvarili TD v občini Mislinja. Spodaj je kratek opis in prilepljene slike. V mailu pa pošiljamo še posebej fotografije kot je zahtevano. Mandala je sestavljena je iz pohorskega lesa, kamna, smrekovih storžev in vej na skritem kotičku naše občine.

Gozdno mandalo smo ustvarili na skritem kotičku pohorskega gozda nad Mislinjo, tik pod Roglo. Pot do nje vodi skozi Mislinjski jarek vse do Komisije. Jarek ali graben, kot ga imenujemo, je najdaljša pohorska globača dolga 10 km. Na tem področju je teklo življenje Mislinjčanov nekoč. V glavnem so se ukvarjali z gozdarstvom in ogljarstvom. Mandala je postavljena sredi gozda na Komisiji, od koder se peš poti nadaljujejo proti Rogli, Lovrenškim jezerom ali pa v drugo smer proti Črnemu vrhu. Pripravili smo jo člani TD Mislinja ob Lukovem slapu, ki je še nerazkrit biser našega kraja. Potok ob katerem je postavljena mandala so domačini imenovali Košičev graben, uradnega imena pa ni zapisanega. Področje, kjer teče potok, se je imenovalo Lukovo in iz tega je izvira ime Lukov slap, ki je borih nekaj metrov navzdol od postavljene mandale. Ta naša gozdna postavitev združuje energijo vode, zraka, kamna in omogoča obiskovalcu uživanje v gozdni kopeli. Zato smo jo naredili tako, da se lahko uporabi tudi za krajši počitek, kjer se lahko sprostimo, prepustimo naravi in ustavimo čas z uživanjem ob ptičjem petju ter tišini.

 

Več fotografij kotička in ustvarjanje mandale same. ... VEČ