ARHIV e-NOVIC:
90 dni 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006

ZAKLJUČNI IZLET TURISTIČNEGA DRUŠTVA MISLINJA

Turistično društvo Mislinja je v soboto povabilo svoje člane na zaključni izlet po Savinjski dolini . Izlet je domiselno pripravila Melita Rošer, ki je v program izleta vključila vse pomembne znamenitosti teh krajev, vse od kraške jame Pekel pri Šempetru, Logarske doline s slapom Rinka, ogled znamenite cerkve v Gornjem Gradu ter cerkve in zakladnice mašnih plaščev v Radmirju, ogled gozdarskega muzeja v Nazarjih in nazadnje še razstave buč v Šmarnem ob Paki...

Več o zaključnem izletu najdete pod VEČ .


Savinjska dolina, 09.10.2008 ... Mirko Tovšak   

ZAKLJUČNI IZLET TURISTIČNEGA DRUŠTVA MISLINJA

Turistično društvo Mislinja je v soboto povabilo svoje člane na zaključni izlet po Savinjski dolini. Izlet je domiselno pripravila članica in blagajničarka društva Melita Rošer, ki se je tudi sicer dobro pripravila in odlično odigrala vlogo turističnega vodiča. Natresla nam je toliko zanimivosti iz teh krajev, da si vsega skorajda nismo mogli zapomniti. Je pa res, da je v program izleta vključila vse pomembne znamenitosti teh krajev od kraške jame Pekel pri Šempetru, Logarske doline s slapom Rinka, ogled znamenite cerkve v Gornjem Gradu ter cerkve in zakladnice mašnih plaščev v Radmirju, ogled gozdarskega muzeja v Nazarjih in nazadnje še razstave buč v Šmarnem ob Paki. Zaključek izleta je bil na lovski koči v Završah, kjer smo se ob dobri večerji še nekaj časa družili in zabavali, nato pa zadovoljni vrnili na svoje domove.

Ob ogledu nekaterih turističnih znamenitosti, predvsem lepo urejene jame Pekel in gozdarskega muzeja, smo se zamislili, kakšne priložnosti pravzaprav ob neurejeni Hudi luknji in bogati zgodovini gozdarska v gornji Mislinjski dolini zamujamo v domači občini.
Bomo tudi v Mislinji kdaj doživeli, da se bo kdo lotil ohranjanja naših bogatih zgodovinskih posebnosti in ureditve Hude luknje? Mirko TovšakJama Pekel pri Šempetru je res vredna ogleda.


v Gornjem Gradu, kjer je bil nekoč sedež škofije daje videz katedrale.


Tudi zakladnico mašnih plaščev v Radmirju si je vredno ogledati.


Igla, pred vstopom v Logarsko dolino.


Skupinski posnetek vseh udeležencev izleta.


Razstava buč (t.i. »bučarijada«) v Šmartnem ob Paki.


Nasmejani predsednik društva ob koncu uspešno izvedenega izleta.

http://www.td-mislinja.si - Turistično društvo Mislinja