ARHIV e-NOVIC:
90 dni 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006

POZDRAV JESENI

Turistično društvo Mislinja je prvo septembrsko nedeljo organiziralo 11. tradicionalno prireditev POZDRAV JESENI na kmetiji Foltan nad Mislinjo.
Lepo, sončno vreme je privabilo...

Slike s prireditve so v GALERIJI na www.td-mislinja.si

Nadaljevanje pod VEČ!
kmetija Foltan, Mislinja, 04.10.2006 ... JT   

Turistično društvo Mislinja je prvo septembrsko nedeljo organiziralo 11. tradicionalno prireditev POZDRAV JESENI na kmetiji Foltan nad Mislinjo
Lepo, sončno vreme je privabilo precejšnje število obiskovalcev. Poleg zanimivega programa in podelitve priznanj ob zaključku akcije Najlepše urejeno podjetje v občini Mislinja v letu 2006 (članek o tem je tu) , nas je tudi letos obiskala Konjenica koroških kresničk – ženska konjenica pod vodstvom dr. Leonarde Pirmanšek.
Na ogled je bila tradicionalna razstava pridelkov. Pridelovalci največjih oz. najlepših so dobili priznanja. Naj omenim samo nekatere; najtežja buča je letos zrastla na Svečekovi kmetiji. Tehtala je kar 64kg! Majsterski so se predstavili z domiselnim aranžmajem, kmetija Mrak pa s tetko Jesenijo iz domačih pridelkov. Skupaj je pridelke prispevalo skoraj 40 pridelovalcev in kmetij.
obiskovalci so si pogledali (pa tudi poskusili) prodajno razstavo dobrot kmečkih žena. TD Središče ob Dravi je obiskovalcem ponudilo bučno olje, bučnice in dobrote iz njih, ki so ga lahko tudi kupili.
Domača zelišča je predstavljala Fanika Jeromel, kmetija Selišnik je ponujala svoje jabolčno in ribezovo vino, mislinjske Sončnice so predstavile svoje kleklarske umetnine, kmetija Prevolnik pa domače dobrote. Svojo ponudbo je imela tudi kmetija Foltan.
Poskrbljeno je bilo za dobro glasbo, pa tudi lačni in žejni so prišli na svoj račun.
Lahko rečemo, da je prireditev lepo uspela! Se vidimo 2007 pri Foltanu...

Še nekaj utrinkov s Pozdrava jeseni


Lepo vreme je privabilo lepo število obiskovalcevTradicionalna razstava pridelkovOcenjevanje pridelkov


Več slik je v naši GALERIJI na www.td-mislinja.si

Poglejte si še članek o lanski prireditvi Pozdrav jeseni.

Glas o prireditvi Pozdrav jeseni je dosegel tudi slovenske izseljence v Ameriki. Slovenska Narodna Podporna Jednota (Slovene National Benefit Society) je na četrti strani svoje lanske 22. številke časopisa "Prosveta" takole povzela Delov članek o prireditvi Pozdrav jeseni 2005.

http://www.td-mislinja.si - Turistično društvo Mislinja