ARHIV e-NOVIC:
90 dni 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006

PUSTNA MAŠKARADA V MISLINJI IN POKOP PUSTA NA GRAŠKI GORI

Turistično društvo Mislinja je tudi letos pripravilo tradicionalno pustno maškarado v Mislinji. Poleg številnih posameznih pustnih mask so se maškarade udeležile tudi skupine na kmečkih vozovih in traktorskih prikolicah. .........


Graška gora, 14.03.2014 ... Mirko Tovšak   

Tako so na povorki in predstavitvi sodelovale skupine iz najbližjih vaških skupnosti, še posebej pa so bile zanimive predstavitve skupin pustov iz Graške gore in Završ. Celotni ceremonial je vodil sedaj že tradicionalni povezovalec Marjan Križaj, ki je ob predstavitvi posameznih skupin natresel kar nekaj pikrih na račun sedanjega dogajanja v naši državi in politiki. Razveseljivo je, da na maškaradi vsako leto sodelujejo tudi najmlajši otroci iz obeh vrtcev iz Mislinje in Doliča. Tako kot vsako leto, so se na maškaradi predstavili tudi konjeniki konjeniškega kluba iz Legna, povorko pa je spremljala tudi domača Babnikova godba.

V torek so se pustna dogajanja nadaljevala na Graški gori, kjer je srečanje turističnih društev iz Velenja, Slovenj Gradca in Mislinje. Na tem srečanju se vsakoletno pomerijo predstavniki društev na tekmovanjih v spretnosti opravljanja kmečkih del in drugih družabnih iger. Letos so njihove ekipe tekmovale v podiranju dreves, spretnosti molže in teka v big-bag vrečah. Zmagala je ekipa Slovenj Gradca, ki je na koncu prekosila ekipo iz Mislinje in Velenja, v spretnosti skupnega teka v vrečah pa sta se predstavila tudi župana Mestne občine Slovenj Gradec in Mislinja ter podžupan Mestne občine iz Velenja. Ob koncu prireditve so organizatorji predstavili še pokop pusta in se poveselili na družabnem srečanju v gostišču Plazl na Graški gori.

http://www.td-mislinja.si - Turistično društvo Mislinja