ARHIV e-NOVIC:
90 dni 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006

Turistično društvo Mislinja se lahko pohvali z uspešnim delom v lanskem letu 2012

slika Turistično društvo Mislinja, ki mu že nekaj let predseduje sedaj že upokojena učiteljica Minka Koprivnikar, je v petek izvedlo svoj redni letni zbor članov društva.
Glede na malo bolj skromno udeležbo članov v preteklih letih, se je letošnjega zbora udeležilo preko 70 njihovih članov ...
Datum objave: 18.3.2013

Mislinja, 18.03.2013 ... Občinska uprava   

TURISTIČNO DRUŠTVO MISLINJA SE LAHKO POHVALI Z USPEŠNIM DELOM V LANSKEM LETU 2012

Turistično društvo Mislinja, ki mu že nekaj let predseduje sedaj že upokojena učiteljica Minka Koprivnikar, je v petek izvedlo svoj redni letni zbor članov društva.
Glede na malo bolj skromno udeležbo članov v preteklih letih, se je letošnjega zbora udeležilo preko 70 njihovih članov.
Med povabljenimi gosti smo tokrat zasledili tudi predsednika Turističnega društva Slovenj Gradec Petra Cesarja, predstavnico Turističnega društva Velenje ter predstavnike drugih društev v naši občini.

Predsednica društva Minka Koprivnikar je v svojem poročilu povzela številne aktivnosti in prireditve, ki jih je izvedlo društvo v okviru svojega letnega programa dela.
Še najbolj odmevne akcije so bile letošnja tradicionalna pustna maškerada, sejem sadik, jesenska prireditev "Pozdrav jeseni" na Foltanovi kmetiji in še nekatere druge prireditve, ki so letos pritegnile k sodelovanju kar lepo število domačinov.
V nadaljevanju zbora so se člani seznanili s finančnim poslovanjem društva, s planom dela za letošnje leto in sprejeli smernice delovanja za vnaprej.
Tudi zbora članov turističnega društva se zaradi bolezni ni mogel udeležiti župan občine Mislinja g. Šilak, je pa v njegovem imenu pozdravil zbor občinski svetnik Živko Jeseničnik, ki je tudi obljubil vsestransko pomoč pri nadaljnjem delovanju tega društva.
Mirko Tovšak, sicer tudi občinski svetnik, je v svojem nastopu še posebej poudaril pomen razvoja turistične dejavnosti za občino Mislinja, saj se turistični center Kope, ki sodi na območje naše občine, v zadnjem času hitro razvija, tako da iz prihodkov od turistične takse občina pridobiva kar lepa sredstva v občinski proračun.
V svojem nastopu je omenil tudi novo investicijo v večnamenski objekt na Pungartu, katerega izgradnja naj bi se v kratkem pričela, v njem pa naj bi našla svoje mesto in možnosti delovanja tudi društva, ki delujejo na področju turizma in planinske dejavnosti.
Predsednik Turističnega društva Slovenj Gradec Peter Cesar je v svojem nastopu posebej poudaril pomen povezovanja turistične dejavnosti vseh občin, ki gravitirajo na Pohorje ter se zahvalil vodstvu domačega turističnega društva za plodno sodelovanje.

Udeleženci zbora so si v avli večnamenskega objekta Lopan lahko ogledali tudi razstavo ročnih del žena, ki delujejo v okviru Društva upokojencev Mislinja.

Mirko Tovšak

Oglejte si nekaj fotografij s tega zbora.


slika
Predsednica društva poroča o delu društva v letu 2012

slika
V dvorani Lopan se je zbralo več kot 70 članov tega društva

slika
Predsednik Turističnega društva Slovenj Gradec pozdravlja zbor

slika
Poldka Bezlaj - pionir na področju dejavnosti turističnega društva v Mislinji

slika
Najbolj požrtvovalnim članom so podelili simbolno darilo - šopek cvetja

slika
Razstava ročnih del najbolj prizadevnih članic DU

http://www.td-mislinja.si - Turistično društvo Mislinja